Du är här: Start / Kunskapsbank

Kunskapsbank

Vi delar gärna med oss av den djupa och breda kunskap vi har om sopsug och vakuumteknik. Under 2016 kommer vi att fylla på med material här i Kunskapsbanken. Vi kommer också att lansera ett nyhetsbrev i september.

Vi kommer att publicera fler rapporter, white papers och tips om hur avfall och resurser för återvinning och återbruk kan samlas in på ett smartare sätt.  Fokus kommer att vara kunskapsledning för inspiration och fördjupning kring våra egna produkter.

Om du vill bli aviserad per mail när Kunskapsbankens innehåll utökats, kan du prenumerera på vårt kommande nyhetsbrev. Det första kommer nu i september och vi räknar med att kunna ge ut nyhetsbrevet fyra gånger per år.

Kryssa för de filer du vill ha

Förbättrad avfallshantering i Stockholms innerstad - Vinnovarapport

Rapporten är framtagen av Envac Scandinavia AB, med stöd från Stockholm Vatten Avfall AB, Fastighetsägarna Stockholm och Linköpings universitet. Arbetet har finansierats av Vinnova. Publicerad 2016-02-19.

WasteSmart - Framtidens effektiva insamlingssystem

Hur hanterar man ett ökat antal avfallsströmmar samtidigt som man identifierar brukaren, avfallstypen och registrerar vikten på varje kastad påse?

Re3 - Sopsugsterminalen som urbant resurscentrum

Vilken roll kan sopsugsterminalen få i en cirkulär ekonomi där kraven ökar på både återvinning och återbruk?

Användarintervjuer Spanien (engelska)

Intervjuer med 2 150 slutanvändare av Envacs sopsuganläggningar i fem spanska städer (2015). Den här rapporten är på engelska. Vill du ha den på spanska finns den här: http://www.envacgroup.com/knowledge-bank