Jin Sha Zhou Eco-town

Jin Sha Zhou Eco-town
Guangzhou
Kina
Projektet genomfört av
Envac Far East Ltd
Projektstatus
Ongoing
Nyckelord
Kina / Stadskärna

JinShaZhou Eco-town ligger i nordvästra delen av Guangzhou City, med en yta på 9,3 kvadratkilometer. Det involverar konstruktionen av tre slags bostadsbyggnader: lägenheter med låg hyra, billiga lägenheter och fria marknadshyre lägenheter.
Idéen med att introducera automatiskt avfallsinsamlingssytem i JinShaZhou bestämdes av Guangzhous borgmästare. Eftersom staden inte har några tidigare erfarenheter av systemet med så är JinShaZhou Eco-town ett pilotprojekt med grön profil för kommunen.

Eftersom det är ett jättestort projekt har konstruktionen av vakuum avfallsinsamlingssystemet blivit uppdelad i fyra distrikt med en terminal i varje. Det allmäna nätverket är finansierat av regeringen medan resten finansieras av privata fastighetsbolag. Med allmäna nätverket menas de fyra terminalerna och rören som ansluter systemet till de privata egendomarna.

Den första etappen av JinShaZhou projektet är distrikt 3 och konstruktionen av det här området består av: nya samhällsområden, 6 100 statligt finansierade lägenheter; privata fastighetsprojekt JinYuLanWan (byggda av det i Kina största byggbolaget) och ett bostadsområde.

Att installera rören var inte så lätt som man trodde, man stötte på flera överraskningar på vägen men de kunde lösas. För att hålla regeringens deadline så var distrikt 3 till slut färdigt 2008.

Distrikt 1 och distrikt 2 började i slutet av 2008 med konstruktionen av det allmäna nätverket. Investerare i distrikt 1, 2 och 4 är i huvudsak privata fastighetsbolag med stor vikt i Folkrepubliken Kina.

Allt som allt kommer sju Envac system installeras i JinShaZhou. Systemet kommer att transportera en avfallsfraktion till terminalen och från den vidare med lastbil till förbränning. De lokala myndigheterna har inte påannonserat formell drift av systemet än trots att distrikt 3 är färdigt sedan länge. Men två tredjedelar av de boende har inte flyttat in ännu.    

Inom snar framtid kommer runt 45 000 hushåll med 150 000 invånare servas av ett Envac vakuum avfallsinsamlingssystem. Envac systemet kommer att göra en stor skillnad i framförallt bostadsområdenas hygieniska förhållanden, till glädje för både invånarna och städpersonal.

Basinformation för projekt
LandKina
StadGuangzhou
Projektstart2006
Systemdata
Typ av systemStationärt vakuumsystem
SubsystemSVS 500
AnvändningsområdenStadskärna, Bostadsområde
Full kapacitet139 ton per dag
Områdets storlek9.3 square kilometres
Antal fraktioner1
Antal inkast10700
Rörlängd i meter21000
Typ av avfallBlandat återvinningsbart med papper