Du är här: Start / Referenser / KLIA

KLIA

KLIA
Kuala Lumpur
Malaysia
Projektet genomfört av
Envac (M) Ltd
Projektstatus
Completed
Nyckelord
Malaysia / Flygplats

Kuala Lumpurs Internationella flygplats (KLIA) är en av Asiens större knutpunkter för flygtrafik och är en destination i sig. Den ligger på den norra delen av den södra landtungan av halvön Malaysia och angränsar till staterna Selangor och Negeri Sembilan. Flygplatsen ligger i Sepang-distriktet, omkring 50 kilometer från huvudstaden, Kuala Lumpur.

På Kuala Lumpurs internationella flygplats (KLIA) landar och lyfter flera miljoner passagerare varje år vilket betyder att Envacs vakuumsystem måste kunna hantera stora mängder avfall. KLIAs system är byggt i 5 faser och servar hela huvudterminalen, flygköken, satellitbyggnaden, flygplatsparkeringar och flyplatshotellet (Pan Pacific Hotel).
Huvudterminalens yta uppgår till 360 000 m2 och har 36 nedkast med mer än 3 000 meter avfallsrör kopplade till insamlingsstationen. För att hantera de över 35 000 rätter som förebereds här dagligen installerades ett kökssystem för både flygköket och flygplatshotellet. I satellitbyggnaden har ca 2 500 meter avfallsrör använts för att ansluta de 31 nedlkasten till terminalen. Flygplatsens 4 våningar höga parkeringhus kopplades också till systemet.
 

Basinformation för projekt
LandMalaysia
StadKuala Lumpur
Projektstart1993
Systemdata
Typ av systemStationärt vakuumsystem
SubsystemSVS 500
AnvändningsområdenFlygplats, Industriella kök
Typ av avfallRestavfall, Organiskt matavfall