Wembley City

Wembley City
London
Storbritannien
Projektet genomfört av
Envac UK Ltd
Projektstatus
Ongoing

Quintain Estates bygger Wembley City, ett stort område som kommer att omge den nya nationalarenan. När allt är klart kommer området bestå av 4 200 lägenheter, ett nytt Hilton hotell, detaljhandel, ett "outlet shopping centre", platser för fritidsaktiviteter och underhållning.

Avfallshanteringen är en viktig del i utvecklingen av infrastrukturen i Wembley City. Huvudanledningen till att ett Envac system valdes var för reducering av tung trafik som förflyttar sig i området, de koldioxidbesparingar som påvisades och för utveckligen av en renare och säkrare miljö för människor att arbeta och bo i.

Envac systemet installerades och togs i drift i december 2008. Fyra avfallsfraktioner samlas in: ej återvinningsbart, torrt återvinningsbart, organiskt och återvinningsbart och kartong.

För att spara yta installerades i terminalen en kran som lyfter containrarna rakt upp och direkt på bilen. Utanför terminalen hörs inga oljud från systemet och man känner inte någon soplukt. När områdets utbyggnad är klar kommer det bli en takträdgård på terminalens tak. 

Basinformation för projekt
LandStorbritannien
StadLondon
Projektstart2006
Anläggning drifttagen2008
Systemdata
Typ av systemStationärt vakuumsystem
SubsystemSVS 500
AnvändningsområdenBostadsområde, Köpcentrum
Antal fraktioner4
Antal inkast252
Rörlängd i meter2500
Typ av avfallRestavfall, Organiskt matavfall, Blandat återvinningsbart med papper, Kartong/Wellpapp