Kökssystem
Överallt där mat hanteras, produceras avfall. Matavfall skapar hygienrisker vart det än transporteras eller förvaras och hanteringen är en tidsödande, icke-vinstgivande process.
Med Envac system försvinner all manuell hantering och transport, och matavfallet tas i stället om hand till att bli en viktig miljöresurs.
Envac köksavfallssystem används vanligtvis i stora cateringfaciliteter som är i bruk 365/24/7. Systemet har kapacitet att hantera enorma mängder avfall snabbt. Just i kök produceras avfall i stora mängder, mestadels i form av skrymmande förpackningsmaterial eller tungt organiskt matavfall. Hanteringen av avfallet innebär både en hygienisk risk och ett arbetsmiljöproblem. Restaurangerna måste också möta dagens miljökrav vad gäller exempelvis källsortering.
Envac levererar en lösning som är hållbar både ur ett miljömässigt och ekonomiskt perspektiv.
Avfallet kastas i bekvämt placerade inkast där och transporteras genom rörledningar med hjälp av vakuum till en kyld förvaringsenhet utanför byggnaden eller i källaren. Förvaringsenheterna töms sedan med hjälp av en slam- eller vakuumsugbil. Arbetsmiljön både för anställda och renhållningsarbetare förbättras. Eftersom systemet är hermetiskt tillslutet lockar avfallet inte till sig skadedjur och insekter, och släpper inte heller ifrån sig obehaglig lukt.